Verzekerde bedragen aansprakelijkheidsverzekeringen flink omhoog

Aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP's) keren tegenwoordig veel hogere maximale vergoedingen uit dan tien jaar geleden. Vaak gaat het om een verdubbeling van het bedrag. Het goede nieuws is dat de premie veel minder hard omhoog is gegaan.

Een voetbal heeft het glazen raam van een deur gebroken
Nieuws
Datum: 10-10-2024

Onderzoek door onafhankelijk bureau Moneyview laat zien dat in 2014 verzekerde bedragen van € 0,5 miljoen en € 1,0 miljoen het meeste voorkwamen. Inmiddels zijn bedragen van € 1,25 miljoen en € 2,5 miljoen gebruikelijk.

Gunstige premie

De premie is in de afgelopen tien jaar weliswaar ook gestegen, maar bij lange na niet verdubbeld. Ook heeft Moneyview geconstateerd dat het premieverschil tussen een verzekerd bedrag van € 1,25 miljoen en € 2,5 miljoen gemiddeld slechts 10% bedraagt.

Voor een paar euro extra per jaar loopt u daardoor niet het risico dat u voor een te laag bedrag verzekerd bent. Voor een AVP met een dekking van € 2,5 miljoen is de premie voor een gezin zonder kinderen gemiddeld € 80 per jaar. Voor een gezin met kinderen is dat € 94.

Gezinsverzekering

U kunt een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor uzelf, maar ook voor uw partner of het gehele gezin. Dat laatste is verstandig, omdat kinderen al voor hun achttiende deels of geheel zelf aansprakelijk kunnen zijn voor hun handelen. Meer hierover leest u op deze pagina van de Rijksoverheid.

Is er gezinsuitbreiding? Vergeet dit dan niet aan ons door te geven!

Studenten

Uitwonende kinderen die studeren kunnen onder de aansprakelijkheidsverzekering van hun ouders vallen. Of dat ook in uw situatie geldt, controleren we graag voor u. Zijn uw kinderen gestopt met hun studie? Dan moeten ze zelf een AVP afsluiten om verzekerd te zijn voor wettelijke aansprakelijkheid.

Meer informatie

Wilt u het verzekerde bedrag van uw een AVP verhogen of heeft u nog geen aansprakelijkheidsverzekering en wilt u er één afsluiten? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag